Novinky

Vznik a význam miešaných nápojov

Prvá zmienka o miešaných nápojoch pochádza zo začiatku 19. st., kedy sa začali pripravovať v USA počas kohútich zápasov. Prvými miešanými nápojmi...

Slovenská barmanská asociácia

SkBA je občianske združenie registrované na MV SR. Je to nepolitické dobroľné združenie pracovníkov nápojovej gastronómie, ale i sympatizujúcich s...

Medzinárodná barmanská asociácia

Založilo ju 24. 2. 1951 v Tarquey v Anglicku 7 európskych štátov (Anglicko, Francúzsko, Holandsko, Taliansko, Švajčiarsko, Švédsko a Dánsko). Je to...

Spôsoby prípravy miešaných nápojov

1. Šejker - pripravujú sa v ňom nápoje z ťažko zlúčiteľných ingrediencií (destiláty, likéry, sirupy, ovocné a zeleninové šťavy), ktoré musíme riadne...

Desatoro základných pravidiel barmana

1. Barový inventár vždy udržuje bezchybne čistý. 2. Šejker, miešací pohár a poháre na podávanie nápojoc vopred predchladí ľadom (frapovanie). 3....

Suroviny na prípravu miešaných nápojov

1. Liehoviny destiláty:  jalovcové (gin, borovička) obilninové (vodka, whisky) ovocné (slivovica, čerešňovica, calvados,..) špeciálne (rum,...

Rozdelenia miešaných nápojov

Delíme ich podľa množstva, času podávania, obsahu alkholu, teploty a spôsobu prípravy na: 1. Short drink   - krátke miešané nápoje, ktoré vždy...

Štítky