Prvá zmienka o miešaných nápojoch pochádza zo začiatku 19. st., kedy sa začali pripravovať v USA počas kohútich zápasov. Prvými miešanými nápojmi...
SkBA je občianske združenie registrované na MV SR. Je to nepolitické dobroľné združenie pracovníkov nápojovej gastronómie, ale i sympatizujúcich s...
Založilo ju 24. 2. 1951 v Tarquey v Anglicku 7 európskych štátov (Anglicko, Francúzsko, Holandsko, Taliansko, Švajčiarsko, Švédsko a Dánsko). Je to...
1. Šejker - pripravujú sa v ňom nápoje z ťažko zlúčiteľných ingrediencií (destiláty, likéry, sirupy, ovocné a zeleninové šťavy), ktoré musíme riadne...
1. Barový inventár vždy udržuje bezchybne čistý.
2. Šejker, miešací pohár a poháre na podávanie nápojoc vopred predchladí ľadom (frapovanie).
3....
1. Liehoviny
destiláty:
jalovcové (gin, borovička)
obilninové (vodka, whisky)
ovocné (slivovica, čerešňovica, calvados,..)
špeciálne (rum,...
Delíme ich podľa množstva, času podávania, obsahu alkholu, teploty a spôsobu prípravy na:
1. Short drink
- krátke miešané nápoje, ktoré vždy...