Spôsoby prípravy miešaných nápojov

1. Šejker - pripravujú sa v ňom nápoje z ťažko zlúčiteľných ingrediencií (destiláty, likéry, sirupy, ovocné a zeleninové šťavy), ktoré musíme riadne premiešať. Dĺžka miešania je 7 až 10 sekúnd, niekedy aj dlhšie.

2. Mix glass - pripravujeme nápoje dvoj až štvorzložkové ľahko zlúčiteľné, ktoré vždy premiešame miešacou lyžicou asi 5 až 7 krát.

3. Mixér - pripravujeme v ňom nápoje z ťažko zlúčiteľných ingrediencií (mlieko, zmrzlina, smotana, sirupy, ovocie,..), ktorých príprava trvý 20- 30 sekúnd.

4. Priama cesta - týmto spôsobom pripravujeme nápoje priamo do podávacích pohárov. Sú pripravované z ľahko zlúčiteľných ingrediencií, ktoré na záver premiešame miešacou lyžicou alebo ich pripravujeme vrstvením od najťažšej po najľahšiu ingredienciu podľa hustoty. Tieto nápoje si vždy mieša zákazník pred samotnou konzumáciou.

Štítky