Desatoro základných pravidiel barmana
1. Barový inventár vždy udržuje bezchybne čistý.
2. Šejker, miešací pohár a poháre na podávanie nápojoc vopred predchladí ľadom (frapovanie).
3. Dodržuje presné receptúry, nalieva nápoje cez odmerku.
4. Na prípravu dekorácií používa vždy iba jedlé ingrediencie - čerstvé ovovcie a zeleninu, príp. listy z ovocia, lístky mäty,..
5. Ovocné a zeleninové šťavy vždy pred použitím premieša, smotanu a mlieko nikdy nemieša.
6. Do šejkra, miešacieho pohára a mixéru nikdy nedáva nápojoje s obsahom CO2 a ani ich nikdy nenalieva cez odmerku, ale vždy iba priamo do pohára.
7. Liehoviny lacnejších zančiek nikdy neprelieva do liehovín drahších značiek.
8. Alkoholické nápoje nikdy nepodáva podnapitým a mladistvým osobám.
9. Teplé nápoje (káva, grog, punč) podáva vždy do vopred predhriatych pohárov. (šambrovaných)
10. K svojim zákazníkom je vždy milý, usmievavý a diskrétny. Ku kolegom kolegiálny.