Delíme ich podľa množstva, času podávania, obsahu alkholu, teploty a spôsobu prípravy na:
1. Short drink
- krátke miešané nápoje, ktoré vždy obsahujú 6 až 8 cl s výnimkou champagne cocktailov a podľa času podávania ich delíme na:
Before Dinner - sú to nápoje aperitívové, podávané vždy pred...
1. Liehoviny
destiláty:
jalovcové (gin, borovička)
obilninové (vodka, whisky)
ovocné (slivovica, čerešňovica, calvados,..)
špeciálne (rum, tequila)
likéry:
ovocné (čerešňový, banánový, jahodový,..)
prírodné (curacao, triple sec)
bylinné (Becherovka, Demänovka, Jägermeister,...
1. Barový inventár vždy udržuje bezchybne čistý.
2. Šejker, miešací pohár a poháre na podávanie nápojoc vopred predchladí ľadom (frapovanie).
3. Dodržuje presné receptúry, nalieva nápoje cez odmerku.
4. Na prípravu dekorácií používa vždy iba jedlé ingrediencie - čerstvé ovovcie a zeleninu, príp....
1. Šejker - pripravujú sa v ňom nápoje z ťažko zlúčiteľných ingrediencií (destiláty, likéry, sirupy, ovocné a zeleninové šťavy), ktoré musíme riadne premiešať. Dĺžka miešania je 7 až 10 sekúnd, niekedy aj dlhšie.
2. Mix glass - pripravujeme nápoje dvoj až štvorzložkové ľahko zlúčiteľné, ktoré vždy...
Založilo ju 24. 2. 1951 v Tarquey v Anglicku 7 európskych štátov (Anglicko, Francúzsko, Holandsko, Taliansko, Švajčiarsko, Švédsko a Dánsko). Je to organizácia, ktorá združuje barmanov a nápojárov celého sveta, ale i výrobcov a distribútorov alkoholických a nealkoholických nápojov. V súčasnosti...
SkBA je občianske združenie registrované na MV SR. Je to nepolitické dobroľné združenie pracovníkov nápojovej gastronómie, ale i sympatizujúcich s touto profesiou. Vznikla 15. 12. 1994 ako nástupnícka organizácia Československej barmanskej asociácie, po rozpade ČSFR v roku 1993. Jej história...
Prvá zmienka o miešaných nápojoch pochádza zo začiatku 19. st., kedy sa začali pripravovať v USA počas kohútich zápasov. Prvými miešanými nápojmi boli Cocktails, názov vznikol z 2 anglických slov cock - kohút a tail - chvost príp. koniec. Vždy vo farbe chvostu víťazného kohúta. Postupom času si...